Op de hoogte blijven van HR?
Ontvang elke twee weken onze HRMonitor nieuwsbrief.

Outplacement voor Vestia

Praktijkcase

Vestia is een grootstedelijke corporatie en verhuurt, verkoopt en beheert woningen in heel Nederland, met name in de regio’s Rijnmond en Haaglanden. De organisatie is er voor haar huurders en wil een duurzame maatschappelijke bijdrage leveren aan de regio.

Vestia realiseerde zich dat ze bij verschillende reorganisaties ondersteuning nodig had in een optimale begeleiding van medewerkers naar een nieuwe werkkring. De consultants van Compagnon hebben aangetoond dat outplacement een vak is dat het beste door een specialist uitgevoerd kan worden.

Doel

Begeleid boventallige medewerkers naar een nieuwe werkkring. 

Resultaat

“Vestia heeft Compagnon ingezet ten tijde van verschillende reorganisaties. Compagnon heeft boventallige collega’s op een positieve manier begeleid naar een nieuwe baan. Naast de ondersteuning in het vinden van een nieuwe baan heeft Compagnon veel aandacht besteed aan de individuele wensen en behoeften van medewerkers. Mede hierdoor is dit project succesvol verlopen."

"De key van het succes ligt bij de persoonlijke begeleiding en het maatwerk dat de medewerkers is aangeboden. Dit heeft ervoor gezorgd dat het veruit het grootste gedeelte van de medewerkers van Vestia binnen 6 maanden een nieuw baan (of werkkring) heeft gevonden.”

Talent voor Vestia

“Naast de ondersteuning in het vinden van een nieuwe baan heeft Compagnon veel aandacht besteed aan de individuele wensen en behoeften van medewerkers. Mede hierdoor is de samenwerking succesvol verlopen.”

Mireille du Cloo, Adviseur HR Vestia