Op de hoogte blijven van HR?
Ontvang elke twee weken onze HRMonitor nieuwsbrief.

Recruitment outsourcing voor Aon Nederland

Praktijkcase RPO

Aon is de toonaangevende adviseur op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen. Aon helpt klanten om hun doelen makkelijker te bereiken, door hen verantwoord risico’s te laten nemen. Ze analyseert de risico’s, biedt daar onafhankelijke en duurzame (verzekerings-) oplossingen voor aan en staat de klant bij als een risico zich voordoet. Dit doet Aon in Nederland met 2.600 betrokken en deskundige collega’s.

Aon beschouwt recruitment als een van de meest cruciale HR-processen. Precies om die reden koos men voor samenwerking met een specialist op dit vlak. Compagnon maakt inmiddels vijf jaar onderdeel uit van de organisatie. Met datagedreven, professioneel en flexibel recruitment helpen wij Aon de bedrijfsdoelstellingen te realiseren.

Doel

Aon wil dat het recruitmentproces zo wordt georganiseerd en uitgevoerd dat dit een positief effect heeft op de time to hire, quality of hire en de candidate en client experience.

Resultaat

“Recruitment gaat niet alleen over vacatures posten op een jobboard; het is in mijn ogen een van de meest cruciale HR-processen. Wij hebben dat al sinds medio 2014 via Recruitment Process Outsourcing (RPO) volledig uitbesteed. We hebben kritisch naar onszelf gekeken en gezien dat de manier van werven en selecteren in het verleden niet paste bij een A-merk als Aon."

"Toen hebben we een partner gezocht wiens kernactiviteit recruitment is, die state-of-the-art technologie heeft en niet alleen maar vacatures post en wacht wie daarop afkomt. Die hebben we gevonden in Compagnon. En ik moet zeggen: dat werkt hartstikke goed. De recruiters zitten gewoon hier in het bedrijf en zijn onderdeel van ons HR-team. De effecten zijn groot: onze time to hire is wel met 60 tot 65% verbeterd, zonder ook maar iets aan kwaliteit in te leveren.”

TALENT VOOR AON

“Waarom wij kiezen voor outsourcing van ons recruitment? Omdat mensen cruciaal zijn voor het succes van je organisatie. En dus heb je specialisten nodig om de juiste mensen te werven.”

Michiel van Meer, director HR Benelux Aon

Welkom bij Compagnon

Hetty Moll
Hetty Moll Directeur Compagnon