Op de hoogte blijven van HR?
Ontvang elke twee weken onze HRMonitor nieuwsbrief.

Effectieve recruitment marketing voor Zorgwaard

Praktijkcase recruitment marketing

Zorgwaard biedt, vanuit haar protestants-christelijke identiteit, een integraal concept van wonen, welzijn, zorg en dienstverlening aan alle inwoners van de Hoeksche Waard, om daarmee waarde toe te voegen aan de kwaliteit van leven; welzijn, zingeving en geluk. Nooit was er een wervingsvraagstuk, tot het laatste jaar. Er was meer nodig om de doelgroep in beweging te krijgen; de social media campagne mét recruiter van Compagnon kwam als geroepen.  

Doel


Voor drie doelgroepen een social media campagne opzetten en de reacties laten opvolgen door een recruiter van Compagnon. Enerzijds om kandidaten laagdrempelig te laten solliciteren en telefonisch een voorselectie te kunnen doen. Anderzijds om goede kandidaten te interesseren en verleiden om met Zorgwaard in gesprek te gaan.

Resultaat


“We hebben Compagnon ingezet om via de social media geschikte kandidaten te vinden voor huishoudelijke- en zorgfuncties. Door hun recruitment marketeer werd een online campagne opgezet, met een landingspagina per doelgroep, zodat de potentiële kandidaten zich persoonlijk aangesproken voelden. Toen de campagne live ging, zat een recruiter van Compagnon klaar om de kandidaten te woord te staan. Zo kregen wij alleen de geschikte én geïnteresseerde kandidaten doorgespeeld. Wij hoefden alleen maar aan te geven op wie we precies mikten, Compagnon deed de rest. We zijn nu 3 maanden verder en we hebben 21 mensen aangenomen. Een goede investering!” 

TALENT VOOR ZORGWAARD
“Als je op basis van arbeidsmarkt data, een creatieve en aansprekende campagne opzet en de campagne voortdurend (ook weer op basis van data) bijstelt, dan is succes verzekerd!”

Mari Noordzij, Hoofd Bestuursbureau

Welkom bij Compagnon

Hetty Moll
Hetty Moll Directeur Compagnon