Op de hoogte blijven van HR?
Ontvang elke twee weken onze HRMonitor nieuwsbrief.

Modern recruitmentproces voor GGZ Rivierduinen

Praktijkcase RPO en Employer branding

GGZ Rivierduinen biedt geestelijke gezondheidszorg aan volwassenen, ouderen, kinderen en jongeren in het noorden en midden van Zuid-Holland. Zorg die het beste past bij de situatie van de cliënt: thuis als het kan, of in één van de (poli)klinieken als het moet. GGZ Rivierduinen realiseerde zich dat de eigen benadering van werving en selectie in de huidige arbeidsmarkt niet volstond om voldoende en goede nieuwe collega’s aan te trekken. De recruiters van Compagnon hebben HR en management er al werkende van overtuigd dat recruitment een vak is, dat je door professionals moet laten uitvoeren.

Doel


Organiseer voor ons een employer brand en recruitmentproces dat bij onze organisatie past, laat zien dat het een positief effect heeft op de in- en externe arbeidsmarkt, bouw een professioneel recruitmentteam en draag het dan aan ons over.

Resultaat


“Recruitment was bij Rivierduinen belegd in de HR-advies functie. Hoe krapper de arbeidsmarkt werd, hoe meer we beseften dat recruitment echt een vak is en we snel moesten professionaliseren om goed en voldoende talent aan te trekken. Compagnon heeft ons daarmee enorm geholpen. Ze hebben het proces ingericht met alle benodigde tooling. Ons waar nodig de spiegel voorgehouden en daarna het employer brand en de arbeidsmarktcommunicatie verbeterd. Door gedurende het hele project ook zelf te werven, werd gaandeweg de toegevoegde waarde van vakspecialisten aangetoond. Op deze wijze werd het via een natuurlijk proces voor iedereen duidelijk dat we recruitment door recruiters moeten laten doen en zo hebben we het nu dan ook georganiseerd. Compagnon heeft een stevige basis gelegd waar we nu met onze eigen recruiters op verder bouwen.”
TALENT VOOR GGZ RIVIERDUINEN
“Waarom wij Compagnon hebben laten helpen bij het professionaliseren van recruitment? Omdat zij er oprecht naar streven om ons succesvol te laten zijn.”


John Luijben, Clustermanager HR

Welkom bij Compagnon

Hetty Moll
Hetty Moll Directeur Compagnon