Compagnon Compassie

Compagnon wil haar naam inhoud geven naar kandidaten, klanten, collega’s én naar mensen die het echt nodig hebben. Daarom hebben we de stichting Compassie opgericht.

Een aantal jaren geleden is Compagnon bij het Christian Rural Aid Network (CRAN) op bezoek geweest. Een NGO in Cape Coast, Ghana. Daar hebben we kennisgemaakt met de mensen die met behulp van microkrediet een bedrijf starten of laten groeien. Zo zorgen zij ervoor dat de kinderen van hen zelf en van anderen, naar school kunnen. Dat is belangrijk om te kunnen deelnemen aan de ‘gewone’ economie.

Wat doet Compassie?

Village development project
Bijdrage Compagnon

De medewerkers van Compagnon dragen maandelijks bij aan Compassie. Compagnon verdubbeld dit bedrag en zo wordt er iedere maand een aanzienlijke som overgemaakt aan CRAN. Er is ook een werkgroep Compassie, die de aandacht op de stichting levend houdt en activiteiten stimuleert om extra geld in te zamelen.

Het streven is om eens in de zoveel tijd compagnons naar Ghana te laten afreizen om daar zelf te zien hoe fijn het is dat we CRAN en de lokale bevolking helpen om succesvol te zijn.

Wil je ook bijdragen aan Compassie?

CRAN ontvangt graag vrijwilligers om bij te dragen aan de uitvoering van projecten. We brengen je graag in contact. Verder staat Compassie altijd open voor ideeën. Heb je een idee of wil je er eens over van gedachten wisselen? Stuur een bericht naar compassie@compagnon.com. We nemen dan snel contact met je op.

Als je financieel wil bijdragen, mag dat natuurlijk ook; gráág zelfs. Vermeld bij je donatie (NLRABO 0346014948) je e-mail adres, dan sturen wij je de periodieke nieuwsbrief van CRAN. Bij voorbaat dánkjewel!