Op de hoogte blijven van HR?
Ontvang elke twee weken onze HR Strategie nieuwsbrief.

Inleiding in Workforce Analytics - Rotterdam

Evenement 21 april 2021 (13:30 uur) Rotterdam
Inleiding in Workforce Analytics
In de wereld van Strategische Personeelsplanning (SPP), People Analytics en HR Analytics gaan de ontwikkelingen steeds sneller. Van koudwatervrees bij organisaties is steeds minder sprake en er wordt volop geïnvesteerd in de Workforce- en HR gerelateerde software. Ook zien we dat de interne focus die SPP, People- en HR Analytics traditioneel heeft, vergroot wordt met externe data gericht op bijv. arbeidsmarktkansen en ‘future proof skills’.

Workforce Analytics (WFA) richt zich op de praktische kant van SPP, waarin interne en externe data gecombineerd worden. Het is de combinatie van externe data (Talent Intelligence) en interne data (People Analytics), praktisch vertaald naar de kwantitatieve en kwalitatieve invulling en haalbaarheid van SPP. Workforce analytics is de praktische invulling van wat een bedrijf straks nodig heeft aan skills en capabilities om de organisatiedoelen te behalen en tegelijkertijd in welke mate en contractuele vorm (vast/flex) dit beschikbaar is binnen en buiten de organisatie. Hoe zorg je enerzijds om de organisatie competitief te houden in de snel veranderende markt en zaken als energie-, klimaat en andere transities (denk aan effecten van corona). Anderzijds om de huidige personele organisatie ‘fit for the future’ te krijgen en te houden.

WFA omvat het vraagstuk van analyses en voorspellingen rond huidige en toekomstige workforce binnen organisaties. Het heeft daarmee allerlei elementen: HR Metrics (ken- en stuurgetallen), People Analytics (verbanden en voorspellingen), Talent Intelligence (externe data), Learning & Development (fit for the future), SourcingsMix (vast/flex) en Strategische Personeelsplanning (SPP) in bredere zin.

Programma
Inleiding in Workforce Analytics

De WFA is een blended (e-learning én klassikaal) training die bestaat uit:
  • Een online kennismaking,
  • zelfstudie en praktische oefeningen (met bijpassende literatuur),
  • 1 Dagdeel klassikale inleiding aan het begin,
  • Huiswerk op basis van opdrachten,
  • Een online bijeenkomst (masterclass annex vragenuurtje), en
  • 1 Dagdeel aan het eind (terugkommiddag) met de bespreking en presentatie van de eerste toepassingen (huiswerk)

Inschrijven
Kijk hier voor het complete programma en hoe je je kunt inschrijven. Schrijf samen met een collega van dezelfde organisatie in en je ontvangt bij gelijktijdige aanmelding eenmalig € 150,- korting, je betaalt dan samen € 3.240,- (excl. BTW). Gebruik hiervoor bij inschrijving de actiecode combi-WFA (niet in combinatie met andere acties).

Gepubliceerd op: 16 november 2020