Op de hoogte blijven van HR?
Ontvang elke twee weken onze HR Strategie nieuwsbrief.

Seminar Beter werven in de zorg - Online

Evenement 18 maart 2021 (13:00 uur)

Beter werven op korte en (middel)lange termijn
Of het nu gaat om een verpleegkundige, basisarts, psychiater of operatie-assistent, vacatures zijn steeds lastiger in te vullen. Medewerkers moeten hierdoor vaker extra diensten draaien en mogen soms in de zomer minder vakantie opnemen. Met alle gevolgen voor druk op de afdelingen en stijgen van het ongewenste verloop. Zorgwerkgevers moeten alles uit de kast halen om goede mensen te vinden en aan zich te verbinden. Maar op welke manieren kun je het beste jouw wervingsproblematiek aanpakken?

Martijn Hemminga en Inge Beckers geven je in dit online sectorseminar tips, inspiratie en verbeteringen voor jouw werving van nu en die van morgen en overmorgen. Want vandaag ervaar je al wervingsproblemen, maar die van (over)morgen zijn waarschijnlijk nog groter als je vandaag niet start met het aanpakken van de wervingsproblematiek van morgen. Aan de hand van cijfers en veel praktijkvoorbeelden van gastsprekers leer je hoe je jouw werving naar een hoger niveau kunt tillen.

Programma
Het programma van het online seminar 'Beter werven in de zorg' begint om 13.00 uur. Om 17.00 uur wordt het sectorseminar afgerond.

Welkom

Beter werven op korte termijn
Op basis van de resultaten van het onderzoek Stand van Werven binnen de zorg wordt gekeken op welke wijze je jouw werving kunt optimaliseren op de korte termijn. je brengt voor jouw eigen organisatie de prioriteiten in kaart, zodat je naar huis gaat met een blauwdruk voor een verbeterplan op de korte termijn.

Werving bij…
Een gastspreker geeft een kijkje in hun wervingskeuken.

Rond de tafel
In kleine groepen in gesprek over diverse thema’s

Korte break

Beter werven op de (middel)lange termijn
Op basis van de resultaten van het onderzoek Stand van Werven binnen de zorg wordt gekeken op welke wijze je jouw werving kunt optimaliseren op de middellange en lange termijn. Je brengt voor jouw eigen organisatie de prioriteiten in kaart, zodat je naar huis gaat met een blauwdruk voor een verbeterplan op de (middel)lange termijn.

Werving bij… ‘s Heeren Loo
Van werving naar recruitment
Een veranderende aanpak in een veranderende arbeidsmarkt waarbij de kandidaat centraal staat. Tijdens dit online seminar geven recruiters Pamela de Man en Joëlla Morssink een kijkje in de wervingskeuken bij ’s Heeren Loo.

Rond de tafel
In kleine groepen in gesprek over diverse thema’s

Kleine break

Werving bij…Erasmus MC
Met Ernst Kuipers, Diederik Gommers en Marion Koopmans is het Erasmus MC dagelijks in het nieuws betreft Covid-19. Wat doet deze corporate zichtbaarheid met het werkgeversmerk? Hoe heeft Erasmus MC haar werving aangepast door Covid-19? Tijdens Beter werven in de zorg geeft arbeidsmarktcommunicatieadviseur Daniëlle Valk een kijkje in de keuken van Erasmus MC en haar arbeidsmarktcommunicatie.

Vragen en afronding
Laatste vragenronde waarin vragen kunnen worden voorgelegd aan de docenten en collega-deelnemers

Locatie
Het seminar Beter Werven in de Zorg wordt op 18 maart 2021 volledig online verzorgd.

Meer informatie en aanmelden:
Kijk voor hier meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden. 

Gepubliceerd op: 14 januari 2021