Compagnon

“Wat we hier hebben is best wel een beetje bijzonder”

Compagnon behoort tot één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland en mocht daarom op 23 november een FD Gazellen Award in ontvangst nemen. Maar wat een gesprek over groei zou worden, ging over waar het uiteindelijk allemaal om draait: mensen. Wat doet Compagnon anders dan anderen? Frank Roders, één van de oprichters, legt het uit.
Header Banner Image

“Ik ben best trots dat we tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland horen. We gaan nu ons 25e jaar in. Meestal heb je na zo’n tijd de meeste ontwikkeling wel achter de rug maar wij groeien nog vrolijk door.

Tegelijk moet je nooit denken dat je goed bezig bent. Je moet altijd bescheiden blijven, altijd denken: het kan nog beter. Anders is het op enig moment einde oefening.”

Laagdrempelig

“Wij willen een echte compagnon zijn voor onze klanten, kandidaten en collega’s. Inmiddels hebben we meer dan honderd medewerkers én werken Hetty en ik, de oprichters, nog steeds in het bedrijf. Dat is vrij uniek voor een organisatie, en zeker uniek in onze branche. Het geeft klanten de zekerheid van een stabiele partij en tegelijk het laagdrempelige van een organisatie waar je nog altijd bij de twee oprichters terecht kan.”

Een compagnon voor álle kandidaten

“Tien jaar geleden, tijdens de crisis, vond een kandidaat het nog bijzonder om op handen te worden gedragen. Inmiddels wordt dat heel normaal gevonden. We moeten dus steeds weer een beetje beter ons best doen om ons te blijven onderscheiden.

Wie bij ons binnenkomt heeft een gesprek met een partner in de arbeidsmarkt. Iemand die jou helpt om vervolgstappen te zetten. We willen een compagnon voor álle kandidaten zijn, óók voor degenen die het uiteindelijk niet worden.”

Onze Great Place to Work score is 86%’’

Hoge score

“Kom maar op met die kritiek, de deur staat wagenwijd open. Laat alsjeblieft horen wat je vindt zodat we er iets mee kunnen doen. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat wij één keer per jaar met een enquête vragen of mensen tevreden zijn. We willen continu in gesprek zijn.

Onze Great Place to Work score is 86% (Nederland scoort gemiddeld 58%, vanaf 70% ontvang je het GPTW label). Dat betekent niet dat er niet altijd iets te verbeteren blijft. Vorig jaar hadden we drie comments waarmee we aan de slag zijn gegaan. Dit jaar zijn er drie nieuwe opmerkingen. Het is dus nooit klaar. We zullen altijd proberen nog beter te zijn voor onze collega’s dan het jaar ervoor.”

Groeipijnen

“Daar kan ik een boek over schrijven. Ons vak, de arbeidsmarkt, is geen markt waarbij je achterover kunt leunen. Het hangt van heel veel dynamieken aan elkaar.

Ik sta altijd in de verbetermodus. Als iedereen denkt: zo is het goed, dan kom ik weer met wat nieuws.”